top of page

    Αισθητική Οδοντιατρική

Η ραγδαία εξέλιξη της οδοντιατρικής μας δίνει τη δυνατότητα με ειδικές τεχνικές και τα κατάλληλα υλικά να αποδώσουμε απόλυτη φυσικότητα σε όλα τα δόντια της στοματικής κοιλότητας αναβαθμίζοντας έτσι το χαμόγελο των επισκεπτών μας. Στην κλινική μας ο κάθε επισκέπτης μπορεί να αποκτήσει το χαμόγελο που ονειρεύεται κερδίζοντας έτσι υγεία και αυτοπεποίθηση! 

  • Smile Design

  • Λεύκανση

  • Όψεις ρητίνης - Bonding

  • Όψεις πορσελάνης

  • Ένθετα - Επένθετα

  • Ολοκεραμικές στεφάνες

  • Αισθητικές Ανασυστάσεις

                                                                            Τι είναι η λεύκανση;

Η λεύκανση των δοντιών στοχεύει στην αλλαγή του χρώματος και της φωτεινότητας των δοντιών με τη χρήση ειδικών διαλυμάτων - gel που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υπεροξείδιο του καρβαμιδίου. Η λεύκανση των δοντιών μπορεί να αφορά ζωντανό ή απονευρωμένο δόντι, ενώ η διαδικασία της λεύκανσης μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από τον ίδιο τον ασθενή στο σπίτι, με την καθοδήγηση του οδοντιάτρου, είτε από τον οδοντίατρο στο χώρο του οδοντιατρείου ή με συνδυασμό των παραπάνω.

                                                                       

                                                                 Ποιές μέθοδοι λεύκανσης υπάρχουν;

α) Λεύκανση στο σπίτι:

Ο ασθενής προσέρχεται στο ιατρείο, όπου λαμβάνονται αποτυπώματα για την κατασκευή ειδικών ναρθήκων καθώς και φωτογραφίες των δοντιών πριν από τη λεύκανση. Μετά από λίγες ημέρες παραλαμβάνει τους ειδικά κατασκευασμένους νάρθηκες και το ειδικό πακέτο με το υλικό της λεύκανσης. Η εφαρμογή γίνεται για 10-14 ημέρες κατά τη διάρκεια του ύπνου.

β) Λεύκανση στο ιατρείο:

Πραγματοποιείται σε 2 ή 3 συνεδρίες των 30 λεπτών (ανάλογα με την κάθε περίπτωσηη) στο χώρο του ιατρείου υπό την επίβλεψη του οδοντίατρου. Τα δόντια απομονώνονται με ειδικό ελαστικό και εφαρμόζεται σε αυτά ο ειδικός λευκαντικός παράγοντας μεγαλύτερης πυκνότητας από αυτόν που χρησιμοποιείται στο σπίτι.

γ) Συνδυασμός μεθόδων:

Πραγματοποιούνται 2 συνεδρίες στο ιατρείο και στη συνέχεια ο ασθενής συνεχίζει στο σπίτι με τους ειδικούς νάρθηκες για 7 ημέρες.

δ) Λεύκανση ενδοδοντικά θεραπευμένου δοντιού:

Ορισμένες φορές, δόντια με ενδοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις), με το πέρασμα του χρόνου αποχρωματίζονται (σκουραίνουν). Στα δόντια αυτά υπάρχει δυνατότητα να εφαρμοστεί τοπικά λευκαντικός παράγοντας σε 3-4 συνεδρίες και να διορθώσει τη διαφορά χρώματος.

 

                                                                          Ποιά μέθοδο να επιλέξω;

Έχει αποδειχθεί πως ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος λεύκανσης είναι ο συνδυασμός των δύο μεθόδων. Όμως, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν προκειμένου ο ασθενής ν'αποφασίσει ποιά μέθοδος θα εφαρμοστεί, όπως η ευαισθησία των δοντιών στον λευκαντικό παράγοντα, οι συνήθειες (πχ κάπνισμα, κατανάλωση καφέ, στοματική υγιεινή), ο χρόνος και το κόστος της κάθε μεθόδου.

                                                                  Πόσο θα λευκάνουν τα δόντια μου;

Τα δόντια λευκαίνουν μέχρι το σημείο που το ίδιο το δόντι επιτρέπει. Σε σπάνιες περιπτώσεις τα δόντια αντιστέκονται στη λέυκανση από τη φύση τους, ανεξάρτητα από τη μέθοδο και το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί. Δόντια με εμφράξεις ή στεφάνες (θήκες) δεν είναι δυνατό να αλλάξουν χρώμα διότι ο λευκαντικός παράγοντας επιδρά μόνο σε φυσικά δόντια.

                                                        Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της λεύκανσης;

Η λέυκανση των δοντιών είναι δυνατό να κρατήσει έως και 2 χρόνια. Αυτό εξαρτάται κυρίως από τις συνήθειες του ασθενή. Το κάπνισμα, η μέτρια στοματική υγιεινή, η αυξημένη κατανάλωση καφέ και κόκκινου κρασιού επιταχύνουν την επιστροφή του χρώματος στα αρχικά επίπεδα. Ο ασθενής μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του αποτελέσματος χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα τύπου whitening (όχι πάνω από 3 φορές την εβδομάδα λόγω του ότι περιέχει κόκκους που αποτρίβουν το σμάλτο). Ακόμη, μετά από ένα διάστημα ο ασθενής μπορεί μεμονωμένα να προμηθευτεί υλικό λεύκανσης για συντήρηση του αποτελέσματος.

                                     

 

                                                                   Τι είναι οι όψεις πορσελάνης;

Είναι η επικάλυψη της πρόσθιας (προστομιακής) επιφάνειας του δοντιού με κεραμικό υλικό (πορσελάνη) πολύ λεπτού πάχους με σκοπό να διορθωθούν αισθητικά προβλήατα που αφορούν το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα των δοντιών. Κατασκευάζονται με ειδική επεξεργασία στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο και χαρακτηρίζονται από υψηλού επιπέδου αισθητική.

                                                     Ποιές είναι οι ενδείξεις των όψεων πορσελάνης;

 

-Δόντια με δυσχρωμίες (από ενδοδοντική θεραπεία, διάφορες χρωστικές, φάρμακα)

-Δόντια με αποτριβές, ρωγμές ή μικρής έκτασης κατάγματα

-Δόντια με μεγάλα διαστήματα

-Δόντια με στροφές και έντονες κλίσεις

-Δόντια με μικρό μέγεθος 

                                                           Γιατί να προτιμήσω τις όψεις πορσελάνης;

Η πορσελάνη ως υλικό έχει διαφάνεια παρόμοια με αυτή της αδαμαντίνης του δοντιού γεγονός  που αποδίδει μεγάλη φυσικότητα και άψογη αισθητική. Αποτελεί το υλικό εκλογής σε περιπτώσεις πρόσθιων δοντιών όπου απαιτείται υψηλού επιπέδου αισθητική. Είναι μια μέθοδος αρκετά συντηρητική αφού αφαιρείται ελάχιστη ποσότητα οδοντικής ουσίας για τη δημιουργία του απαραίτητου χώρου.

                                                                     

                                                                         Τι είναι οι όψεις ρητίνης;

Είναι η επικάλυψη της πρόσθιας (προστομιακής) επιφάνειας των δοντιών με σύνθετη ρητίνη (υλικό που χρησιμοποιείται στα "λευκά" σφραγίσματα) έτσι ώστε  ν'αλλάξει το σχήμα ή / και το χρώμα του δοντιού. Εφαρμόζεται με μία ειδική τεχνική που ονομάζεται διαστρωμάτωση καθώς και με τελευταίας γενιάς υλικά που παρέχουν συγκράτηση και φυσική χρωματική απόδοση.

 

                                                         Ποιές είναι οι ενδείξεις των όψεων ρητίνης;

-Δόντια αποχρωματισμένα (από ενδοδοντική θεραπεία, χρωστικές, φάρμακα)

-Δόντια με έντονη γλωσσική κλίση

-Δόντια με αποτριβές και κατάγματα

-Δόντια που εμφανίζουν υποπλασία της αδαμαντίνης

-Δόντια με μεγάλα διαστήματα μεταξύ τους

 

                                       Τι διαφορά έχουν οι όψεις ρητίνης από τις όψεις πορσελάνης;

 

Η βασική διαφορά μεταξύ όψεων ρητίνης και όψεων πορσελάνης είναι η ποιότητα του υλικού. Η πορσελάνη είναι σαφώς ανώτερης ποιότητας υλικό που υφίσταται ειδική επεξεργασία στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Όμως, οι όψεις σύνθετης ρητίνης έχουν το προνόμιο ότι είναι πολύ πιο οικονομικές, πραγματοποιούνται σε μικρότερο χρονικό διάστημα (1-2 δόντια σε κάθε επίσκεψη) και επιδέχονται επιδιόρθωση ανά πάσα στιγμή. 

bottom of page