top of page

Εμφυτευματολογία

Στη κλινική μας θέτονται νέα δεδομένα στην εμφυτευματολογία, καθώς εφαρμόζουμε την πλέον σύγχρονη μέθοδο της υπολογιστικά καθοδηγούμενης τοποθέτησης. Αυτή

η εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία έχει σημαντικά πλεονεκτήματα συγκρινόμενη με τις παραδοσιακές τεχνικές και συγκεκριμένα:

 

 • Μείωση του χρόνου κατά τη διάρκεια της επέμβασης

 • Αναίμακτη επέμβαση

 • Πλήρως προβλέψιμη και ακριβή διαδικασία

 • Εκπαίδευση ασθενών και συναίνεση στο σχέδιο θεραπείας

 

Παράλληλα, στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμαι αποκλειστικά  τις 

δύο κορυφαίες εταίριες εμφυτεύματων.

Straumann και Biomet 3i 

 

​Τι είναι το εμφύτευμα;

Το οδοντικό εμφύτευμα έχει τη μορφή μικρής ”βίδας” κατασκευασμένης από τιτάνιο ή κράμα τιτανίου και ζιρκονίου υψηλής ποιότητας και καθαρότητας. Το τιτάνιο και το ζιρκόνιο είναι μέταλλα πλήρως βιoσυμβατά και εύκολα αποδεκτά από τον οργανισμό. Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν σήμερα την πιο λειτουργική, αισθητική και μακροβιώσιμη λύση για την αντικατάσταση των φυσικών μας δοντιών. Προσφέρουν άνεση και σταθερότητα, απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή μάσηση και ομιλία και δημιουργούν όμορφο χαμόγελο με αυτοπεποίθηση.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων;

 • Είναι η πληρέστερη δυνατή απομίμηση των φυσικών δοντιών.

 • Δεν απαιτούν το τρόχισμα των υγιών δοντιών προκειμένου να τοποθετηθεί μία γέφυρα.

 • Εξαφανίζουν τον πόνο που προκαλείται από οδοντοστοιχίες οι οποίες με την πάροδο του χρόνου δεν εφαρμόζουν απόλυτα στο στόμα.

 • Βοηθούν στην προστασία του οστού των γνάθων. Για παράδειγμα μειώνεται η απορρόφηση των οστών των γνάθων, η οποία παρουσιάζεται στις κινητές οδοντιατρικές εργασίες (οδοντοστοιχίες – μηχανήματα).

Πώς τοποθετείται ένα εμφύτευμα;

Το οδοντικό εμφύτευμα τοποθετείται με τοπική αναισθησία εντός του οστού της γνάθου στη θέση του απολεσθέντος δοντιού. Με την πάροδο του χρόνου ενσωματώνεται με το οστό. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η διαδικασία οστεοενσωμάτωσης και επούλωσης διαρκεί συνήθως έξι με οκτώ εβδομάδες. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε περιστατικού ο χρόνος αυτός μπορεί είτε να μειωθεί, είτε να αυξηθεί.

Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα της άμεσης τοποθέτησης εμφυτευμάτων και η τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας εντός ολίγων ημερών. Η "άμεση φόρτιση" η οποία έχει σημαντικά πλεονεκτήματα λόγω του μειωμένου χρόνου που απαιτεί προυποθέτει προσεκτικό σχέδιο θεραπείας και σωστή επιλογή περιστατικών. Ο υπεύθυνος εμφυτευματολογός του κέντρου μας μπορεί να σας κατατοπίσει πλήρως για την καταλληλότερη και εξατομικευμένη για εσάς θεραπεία. 

Είναι όλα τα εμφυτεύματα ίδια;

Όλα τα εμφυτεύματα δεν είναι ίδια, δεν προσφέρουν τις ίδιες επιστημονικές – τεκμηριωμένες μελέτες και δεν κατασκευάζονται όλα με τις ίδιες ποιοτικές προδιαγραφές. Έτσι τα ποσοστά επιτυχίας και ασφάλειας διαφέρουν μεταξύ τους. Πολλές εταιρείες λόγω της μεγάλης επιτυχίας των εμφυτευμάτων, κυρίως για εμπορικούς λόγους έχουν επιδοθεί στην κατασκευή οδοντικών εμφυτευμάτων αμφιβόλου ποιότητος και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

Στο ιατρείο μας, διατηρόντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επισκέπτες μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τις δύο βιβλιογραφικά τεκμηριωμένα κορυφαίες εταιρείες εμφυτευμάτων παγκοσμίως: την ελβετική Straumann και την αμερικανική biomet3i.

 

Τι αντοχή στο χρόνο έχει ένα εμφύτευμα;

Προσεχτικός σχεδιασμός της θεραπείας, ορθή τοποθέτηση του εμφυτεύματος, τακτικοί έλεγχοι από τον ειδικό εμφυτευματολόγο και σωστή στοματική υγιεινή είναι σημαντικοί παράγοντες για την μακροχρόνια επιτυχία του εμφυτεύματος. Στη βιβλιογραφία, τα εμφυτεύματα Straumann έχουν σε μακροχρόνιες μελέτες ποσοστό επιτυχίας πάνω από 98% μετά πάροδο 15 ετών.  

Πόσο κοστίζει ένα εμφύτευμα;

Το κόστος θεραπείας διαφέρει ανάλογα με τον ασθενή και την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται. Η ποιότητα των υλικών έχει να κάνει με το είδος του εμφυτεύματος, την εταιρεία παραγωγής του, την αυθεντικότητα των προσθετικών του σημείων (αυτά που τοποθετούνται πάνω από το εμφύτευμα), το εργαστήριο που θα κατασκευάσει την προσθετική εργασία αλλά και την ίδια την προσθετική εργασία. Επιπλέον σε περίπτωση που δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα οστού (σε ύψος – πλάτος) για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος υπάρχει η δυνατότητα ανάπλασης της περιοχής με σύγχρονες τεχνικές (π.χ. με μόσχευμα, μεμβράνη ή και αυξητικούς παράγοντες). Αυτό προϋποθέτει επιπλέον κόστος, το οποίο στο ιατρείο μας εξ’ αρχής το συζητούμε με τον ασθενή μας.

Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμήσει κανείς το μακροχρόνιο και όχι μόνο το βραχυχρόνιο κόστος όταν αποφασίζει την αντικατάσταση ενός δοντιού. Η επιλογή θεραπείας με οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να απαιτεί μεγαλύτερη αρχική επένδυση, αλλά μακροχρόνια αποδεικνύεται οικονομικότερη και καλύτερη λύση.

Πριν βιαστείτε λοιπόν να επιλέξετε την χαμηλότερη τιμή αναζητήστε την ποιότητα και την εγγύηση της αποκατάστασης εγγράφως, για να μην καταλήξετε σε λάθος επιλογή και προβληματικά αποτελέσματα. Ένας εξειδικευμένος εμφυτευματολόγος θα δώσει εκτίμηση κόστους μόνο μετά από προσεκτική κλινική και ακτινολογική εξέταση του κάθε ασθενούς και ανάλυση των αναγκών της συγκεκριμένης περίπτωσης.

Εμφυτεύματα τοποθετούνται σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις;

Συγκεκριμένα προβλήματα υγείας τα οποία συζητούνται με τον υπεύθυνο εμφυτευματολόγο του ιατρείου μας μπορεί να αποτελούν αντένδειξη για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Παράλληλα, η έλλειψη οστού σε στρατηγικά σημεία τοποθέτησης των εμφυτευμάτων (μετά από εμπεριστατωμένη ανάλυση αξονικών ακτινογραφιών) μπορεί να καταστήσουν την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων αδύνατη ή πολύ χρονοβόρα και δαπανηρή.

 

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δεν είναι απαγορευτική σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Αντιθέτως είναι η ενδεικνυόμενη λύση για βελτιώση της ποιότητας ζωής τους.

 

Ποιά σύγχρονη μέθοδο χρησιμοποιούμε στη κλινική μας;

Η δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνονισης των γνάθων διαμέσου της ψηφιακής  αξονικής ακτινογραφίας μας βοηθά να προσεγγίζουμε διαγνωστικά και θεραπευτικά τον ασθενή μας με πιο αποτελεσματικό τρόπο απ’ ότι στο παρελθόν. Έτσι, για την τοποθέτηση ενός ή περισσοτέρων εμφυτευμάτων, χρησιμοποιούμε στο ιατρείο μας την πρωτοποριακή μέθοδο της υπολογιστικά κατευθυνόμενης τοποθέτησης εμφυτευμάτων. Με τη μέθοδο αυτή και με τη βοήθεια του κατάλληλου λογισμικού μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εικονικά στον υπολογιστή μας το χειρουργικό μας πλάνο, δηλαδή να επιλέξουμε τα κατάλληλα εμφυτεύματα, το μέγεθός τους, τη θέση τους, καθώς και την κλίση τους.

 

Τα εν λόγω δεδομένα μας βοηθούν να κατασκευάσουμε έναν χειρουργικό οδηγό (νάρθηκα) ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης και βοηθά τον ασθενή της κλινικής μας να απολαμβάνει μια σειρά από πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα: 

 • Εκπαίδευση του ασθενούς και συναίνεση στο σχέδιο θεραπείας.

 • Λεπτομερής διάγνωση του περιστατικού και ακριβής τοποθέτηση εμφυτευμάτων με ασφάλεια για τα γύρω ανατομικά μόρια.

 • Μικρότερος χρόνος χειρουργείου – ελλατωμένη διεγχειρητική και μετεγχειρητική ταλαιπωρία του ασθενούς (ανύπαρκτος  πόνος, ανεπαίσθητο οίδημα, πιο γρήγορη επούλωση).

 • Αναίμακτη τοποθέτηση χωρίς τη δημιουργία εκτεταμένου τραύματος. 

 • Πρόβλεψη της κατασκευής  προσθετικής αποκατάστασης (μεταβατικής και τελικής).

 

Το Dental Future έχει τη δυνατότητα να παρέχει σε κάθε ασθενή έγγραφη και πλήρη πιστοποίηση των υλικών που χρησιμοποιούνται στην στοματική του κοιλότητα (εμφυτεύματα – προσθετικά εξαρτήματα). Η ξεκάθαρη ενημέρωση θέτει τις βάσεις για μία άριστη συνεργασία. 

 

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες και ζητήστε μας να επικοινωνήσετε με τους θεραπευμένους ασθενείς μας.

bottom of page